Juf José 40 jaar in het onderwijs!
 
Vandaag is het feest, juf José Schreuders zit 40 jaar in het onderwijs. De juf is vanmorgen thuis verrast met een ontbijtje en mocht de dag wat later beginnen. Op het schoolplein waren alle leerlingen van De Mauritsschool aanwezig om de juf toe te zingen en een mooie bloem aan te bieden. Enkele leerlingen hadden nog een mooie gedichtje voor de juf. Wij wensen de juf nog vele mooie jaren in het onderwijs toe!

Schermafbeelding 2019 09 19 om 11.06.02Schermafbeelding 2019 09 19 om 11.06.02

IMG 20200623 090255

IMG 20200623 091630

speeltuin tekening 3 1 1140x500

De gemeente wil de speelruimte in Zandveld verbeteren. Om te inventariseren en plannen te maken is een kinderrondgang georganiseerd en volgt nu een enquête en een bewonersbijeenkomst voor jongeren en volwassenen.

Kinderrondgang
In januari hebben twee groepen kinderen van de Mauritsschool meegedaan aan een rondgang door de wijk. Ze hebben als kritische deskundigen de speelmogelijkheden onder de loep genomen. Van de rondgang is onder andere een leuk filmpje gemaakt dat verwerkt is in de enquête.

Enquête
De kinderen hebben dus al belangrijk werk gedaan, maar nu krijgen ook de jongeren en volwassenen van Zandveld de kans om te laten weten wat zij van de speelmogelijkheden in de wijk vinden en welke ideeën zij hebben. Dat kan gemakkelijk door een kleine enquête hierover in te vullen. Ook kinderen die nog extra ideeën hebben kunnen meedoen. Vul uiterlijk 10 maart de enquête in via https://app.maptionnaire.com/nl/5634/ De uitslag wordt gepresenteerd op de bewonersbijeenkomst.


Bewonersbijeenkomst
Op deze avond presenteert de gemeente alle ingezamelde reacties en ideeën van de rondgang en de enquête. Aanvullende ideeën zijn dan nog van harte welkom! Aanwezigen mogen daarna persoonlijk aangeven welke ideeën het leukste zijn en een plek verdienen op de maatregelkaart die zal worden ontworpen. De avond heeft een programma en is dus geen inloopavond. Aanmelden is niet nodig. Hoe meer Zandvelders hoe beter!

 
Bewonersbijeenkomst Spelen in Zandveld
Maandag 11 Maart van 19:00 tot 21:00 uur
Mauritsschool, Kastanjestraat 4


Heb je vragen? Neem dan contact op met Mieke Tulleken van de gemeente Nieuwegein Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We laten de leerlingen kennismaken met het werken met robots en het leren programmeren. In de week van 28 mei t/m 1 juni  zijn de groepen 1 t/m 8 enthousiast gestart in hun eerste programmeerweek. De kinderen maken kennis met materialen zoals de BlueBot, Dash&Dot, Lego WeDo 2.0, Robomind Academy, Scratch, Minecraft Education, Makey Makey en Microbit.

Waarom doen we dit? De kinderen komen volop in aanraking met de nieuwste technologieën. Daarnaast leren ze ook hoe technologie werkt, ze leren doorzetten en samenwerken. Mooie vaardigheden die we de leerlingen graag wil aanbieden.

In alle groepen worden in circuitvorm de vaardigheden geoefend, en de leerlingen zijn onder begeleiding van enkele ouders super enthousiast bezig. Mooi om te zien dat er zoveel enthousiasme en aandacht is voor het programmeren, het coderen en robotica!

WIL JE KOMEN KIJKEN, MELD JE DAN EVEN AAN VIA Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programeerweek 28 mei

Moederdag
Groep 2/3 heeft heel hard gewerkt aan hun moederdagcadeau! Een stuk hout, spijkers,een hamer en een heleboel getik. Met gevaar voor blauwe duimen hebben ze dat heel goed gedaan. Het eindresultaat was prachtig. Een mooi hart voor de moeders.