Wij houden met ouders van toekomstige leerlingen een kennismakingsgesprek inclusief een uitgebreide rondleiding door de school. Ouders treffen dan alles en iedereen in de school aan. Informatie over onze school vinden wij erg belangrijk. Ouders kiezen bewust voor de manier waarop onze leraren werken, voor onze aanpak, voor ons schoolklimaat en de sfeer. Wij vragen u de Christelijke identiteit van de school, de grondslag en doelstelling van de vereniging te respecteren en de op school geldende regels en normen te accepteren.

Voor het maken van een kennismakingsgesprek kunt u ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen.

Door middel van het aanmeldformulier, meldt u uw kind op onze school aan. Het aanmeldformulier kunt u digitaal invullen en mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De school zal zijn uiterste best doen om datgene waar zij voor staat, namelijk zorg dragen voor een optimale ontwikkeling van uw kind, waar te maken. En ouders zullen de school daar zo goed als mogelijk bij helpen.

Intakegesprek
Wanneer uw kind 3 jaar en 10 maanden is, krijgt u een uitnodiging voor een intakegesprek op school. Hierbij wordt een vragenlijst ingevuld. Daarna vindt de definitieve inschrijving plaats. Bij bijzonderheden rondom uw kind maakt de intern begeleider van de school met u een vervolgafspraak na de schoolstart. Het doel van dit gesprek is informatie uitwisseling, waardoor wij de individuele leerlingenzorg zo optimaal mogelijk kunnen uitvoeren.
Kinderen die van een andere school komen hebben ook eerst een kennismakingsgesprek op school. Daarna wordt in overleg besproken welke stappen genomen moeten worden, voor tot definitieve plaatsing wordt overgegaaan. Bij plaatsing van kinderen met speciale onderwijsbehoeften vindt allereerst een verkennend gesprek plaats. Na dit gesprek wordt met instemming van de ouder(s) zo nodig nadere informatie opgevraagd, zodat in het belang van beide partijen een zorgvuldige afweging kan worden gemaakt.

Instroom vierjarigen
De kinderen die vier jaar worden en naar de basisschool gaan, kunnen bijna het hele jaar tussentijds instromen. Voorafgaand aan dat moment, zijn zij vijf dag(del)en ter kennismaking welkom in de groep. Deze inloopmomenten en het startmoment worden in overleg tussen leerkracht en ouder afgesproken.